Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Assaig Obert amb l’OCT48 – Bohemian Rhapsody

Servei d’Educació


Detalls

Data:
19 febrer
Hora:
11:00 a 12:00
Preu:
Gratuït
Activitat:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
Web:
View Esdeveniment Website

Recinte

Lloc:
Auditori Municipal de Terrassa
Direcció:
Carrer Miquel Vives, 2
Terrassa, Barcelona 08222 Espanya
+ Mapa de Google

Organitzadors

Entitat:
Servei d’Educació
Entitat:
Orquesta de Cambra Terrassa48- OCT’48

DESCRIPCIÓ


El projecte “assaig obert” està enfocat als escolars de Terrassa i es tracta de poder assistr a una part de l’assaig general de l’OCT48 abans d’un concert del cicle que realitza l’orquestra a l’Auditori Municipal. Escoltar música, conèixer autors i curiositats musicals, obrir el món de sensacions personals que ens pot donar els sons de la música, veure com el treball en grup és una suma de persones per arribar a un punt, sentr-se a prop o dins d’una orquestra…. tot això fa de l’assaig obert una eina enriquidora per a tothom.
-Format: el seu format combina explicacions de les músiques que l’orquestra tocarà realitzades pels mateixos músics, l’audició de fragments de les obres del concert i torn obert als alumnes per fer totes les preguntes que necessiten… i les que quedin al calaix ens les poden enviar via web i seran contestades pels mateixos músics.

El terme “bohemi” era utilitzat cap el s.XIX com a referència a la cultura del poble “gitano”, en aquells moments anomenats “bohemis”, ja que arribaven de la regió de Bohèmia (Txèquia). Aquest terme comportava referir-se a persones amb escales diferents a les d’una societat sedentària i burgesa, com ara els artistes i intel·lectuals…i la ciutat bohèmia per excel·lència és Praga.
Considerada com la ciutat daurada, el seu centre històric és declarat per la UNESCO com a patrimoni de la humanitat. Una ciutat plena d’història i que durant els segles XVII i XVIII era una de les capitals musicals europees, arribant a una plenitud durant el XIX amb els més importants músics txecs.
Aquests són els dos punts de partida que us proposem en el programa d’aquest concert. Un recorregut que comença amb la impresionant música del barroc tardà escrita per F.I.Tuma. Els sons clàssics de J.Myslivececk, amic de Mozart, i la música d’A.Dvorak i B.Martinu ens acabaran de mostrar la gran riquesa musical que durant molt de temps ha creat aquesta regió europea.
I com a mostra de músics que podríem anomenar grans bohemis els sons de W.A.Mozart, que estrenava i refugiava sempre que podia a Praga, i l’exquisidesa de F.Mercury: Bohemian Rhapsody.

Dossier_Pedagogic_BohemianRhapsody

Indicacions sobre les mesures d’accés als espais culturals gestionats per l’Ajuntament de Terrassa:
• Aportar el document de registre d’assistents on heu de fer constar totes les dades del document model. Són les dades mínimes. Han d’aparèixer registrades totes les persones assistents per part del vostre centre:  Registre_TraÇavilitat (1)
• Queda prohibida l’entrada al hall abans de l’obertura de les portes de la sala. Els grups escolars hauran d’esperar fora del recinte de forma ordenada i respectant la distància física de seguretat, inclús en cas de pluja.
• Ús de la mascareta obligatòria per a totes les persones majors de 6 anys, independentment del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat.
• Pressa de temperatura.
• Posada de gel hidroalcohòlic.
• S’aconsella no fer ús dels lavabos. Per això, us demanem que els infants facin les seves necessitats fisiològiques abans d’arribar al teatre.
• Seguir les indicacions de la persona cap de sala alhora de fer ús dels seients.

Inscripció limitada: Els centres escolars d’una sola línia podran participar tot el cicle superior: 3r i 4t.
Els centres escolars de més d’una línia hauran d’escollir quin dels dos cursos participarà de l’activitat, o 3r o 4t.


Informació


Alumnat a qui s'adreça
Primària Cicle mitjà - Curs 3r, Primària Cicle mitjà- Curs 4t
Idioma
Català
Material a càrrec de
Professional que fa l'activitat
Objectius
1- Viure la música com a expressió sonora de diferents elements que poden acompanyar una història. 2- Endinsar-se en els diferents estils musicals, conèixer autors i autores i aprendre curiositats entorn el món de la música.
Competències bàsiques de primària
Àmbit artístic - Educació artística: Visuals i plàstica, música i dansa
Objectius de desenvolupament sostenible
Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats
És accessible per a persones amb mobilitat reduïda?
SI
Preu
Subvencionada
Alertes
Limitades, Requereix inscripció del professorat
Durada
50'

Reserva de places


Places

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
No queden places.

Si ets un centre educatiu
registrat aquí

Si ets una entitat o servei organitzador
registrat aquí