Carregant Esdeveniments

Conèixer la bct-xarxa

Biblioteques públiques de Terrassa


Detalls

Inici:
1 octubre
Fi:
31 maig 2022
Preu:
Gratuït
Activitat:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
,

Recinte

Lloc:
Biblioteca Central de Terrassa -bct

DESCRIPCIÓ


Visites a la biblioteca

  • Petits lectors (fins als 5 anys). Explicació breu de l’Àrea infantil, amb mostra de llibres i narració de conte.
  • De primer a quart de Primària (de 6 a 10 anys). Explicació dels serveis i el funcionament de la biblioteca. Mostra de llibres  de coneixements i d‘imaginació. Coneixement del catàleg i la recerca d’informació en funció de l’edat
  • Cinquè i sisè de Primària. Explicació dels serveis i el funcionament de la biblioteca. Nocions sobre el sistema de classificació i les fonts d’informació. Mostra de llibres de coneixements i d’imaginació. Adaptació segons l’edat i el curs.
  • ESO (A partir d’ 12 anys). Explicació dels serveis i el funcionament de la biblioteca . S’aprofundeix en el funcionament del catàleg o bé en l’ús d’enciclopèdies i diccionaris.

Visites organitzades

Adreçades a tot tipus de públic (adult, educació especial, AMPAS, etc.) i en un horari més flexible que el de les visites escolars. El seu objectiu és el de donar a conèixer la biblioteca, la seva organització, els seus espais i el seu funcionament. Ens adaptem als interessos dels diferents grups.

Sessions de treball (les sessions es fan a la bct, bd2, bd3, bd4 i la bd6)

Treball col·lectiu de tot el grup-classe a la mateixa biblioteca, amb horari de 10 a 13, i prèvia reserva de la sala infantil. La biblioteca ofereix l’espai i el fons documental. La sessió ha de ser tutoritzada pels propis mestres.

Per a poder-ne gaudir el grup-classe haurà hagut de fer prèviament una visita d’introducció a la biblioteca. Aquestes sessions també es poden fer combinades amb la formació en l’ús del catàleg.

La biblioteca us recomana…

Tastet de lectures recomanables per als alumnes d’educació infantil, primària o secundària.

Altres serveis:

La bct xarxa també ofereix altres serveis a les escoles: assessorament bibliogràfic i préstec de lots de llibres.

Observacions:

  1. les visites es poden adaptar a les necessitats del grup classe
  2. per més detall de la tipologia de visites, consulteu el dossier “Conèixer la bct xarxa”, que trobareu al nostre web: www.terrassa.cat/biblioteques

 


Informació


Alumnat a qui s'adreça
Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Educació especial
Idioma
Català
Objectius
1- Donar a conèixer les biblioteques, l'organització, els espais i el seu funcionament. 2- Establir lligams més estrets entre les biblioteques i els centres educatius. 3- Desvetllar la curiositat tant per la lectura com pels recursos d'informació. 4- Convidar a la lectura a través de la tria i mostra de llibres atractius.
Competències bàsiques
Comunicatives - Comunicativa lingüística i audiovisuals
Competències bàsiques de primària
Àmbit Lingüístic - Llengua catalana i literatura
Competències bàsiques de secundària
Àmbit lingüístic - Llengua catalana i literatura
Objectius de desenvolupament sostenible
Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats
És accessible per a persones amb mobilitat reduïda?
SI
Preu
Gratuïta per als centres educatius de Terrassa
Durada
1 h
Sessions
10 a 12 h
Tipus d'inscripció
Inscripcions externes
Via d'inscripció
A la bct: Marta Martí i Rosa M. Pérez Inscripció: Per telèfon Entitat: Biblioteca Central de Terrassa Pg. de les Lletres, 1 08221 Terrassa Tel. 93 789 45 89 A/e: [email protected] A la bd2: Pedro Rivilla i Pilar Conejero Inscripció: Per telèfon Entitat: Biblioteca Districte 2 Sant Cosme, 157 08222 Terrassa Tel. 93 786 91 62 A/e: [email protected] A la bd3: Núria Mancho i Imma Hernández Inscripció: Per telèfon o correu electrònic Entitat: Biblioteca Districte 3 Germà Joaquim, 66 08223 Terrassa Tel. 93 739 70 14 A/e: [email protected] A la bd4: Laia Hernández Inscripció: Per telèfon o correu electrònic Entitat: Biblioteca Districte 4 Infant Martí, 183 08224 Terrassa Tel. 93-739.74.23 A/e: [email protected] A la bd5: Marc Vilallonga Inscripció: Per telèfon o correu electrònic Entitat: Biblioteca Districte 5 Jocs Olímpics, s/n 08225 Terrassa Tel. 93 735 09 27 A/e: [email protected] A la bd6: Gemma Vidal Inscripció: Per telèfon o correu electrònic Entitat: Biblioteca districte 6 Rambla Francesc Macià, 193 08226 Terrassa Tel. 93 739 74 20 A/e: [email protected]

Reserva de places


Places

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Concertar dia i hora amb entitat organitzadora (Veure via d'inscripció)
Es recomana que contacteu per telèfon amb la biblioteca més propera al vostre centre educatiu.
0,00
Grup classe

Si ets un centre educatiu
registrat aquí

Si ets una entitat o servei organitzador
registrat aquí