Loading Activitats

Detalls

Inici:
11 gener
Fi:
31 maig
Activitat:
Etiquetes:
,
Lloc web:
Visitar web »

Recinte

Lloc:
Centre Educatiu
Direcció:
Terrassa, Barcelona Espanya

DESCRIPCIÓ


ACTIVITAT NOMÉS DISPONIBLE EN FORMAT VIRTUAL

Activitat consistent en dos sessions:

1- Taller inicial de caire teòric sobre prevenció del malbaratament aliments a l’aula (durada 1,5 hores adaptable a 1 hora). Aquesta sessió es pot realitzar en horari de matí o tarda.

2- Taller pràctic que es realitza utilitzant les restes d’aliments recollides al menjador escolar i de l’esmorzar (durada 1,5 hores). Es pesaran, s’analitzaran els resultats i es plantejaran objectius i mesures per tal de reduir el malbaratament a l’escola i a casa.
Aquesta sessió es realitza en horari de tarda, aproximadament una setmana després de la primera sessió. Requereix la recollida de les restes del menjador per part del centre el mateix dia de la sessió.

És necessari el treball autònom per part de l’alumnat i l’equip docent per aplicar les propostes que s’obtinguin al final de la sessió 2 per tal d’aconseguir els resultats de reducció de malbaratament al centre.

Per a la realització de la sessió 2 (pràctica) és necessària la col•laboració del personal de menjador per guardar les restes de menjar i residus orgànics del menjador.

Possibilitat de realitzar l’activitat en anglès amb petició prèvia.


Informació


Alumnat a qui s'adreça
Primària Cicle mitjà - Curs 3r, Primària Cicle mitjà- Curs 4t, Primària Cicle superior- Curs 5è, Primària Cicle superior- Curs 6è
Idioma
Català, Castellà, Anglès
Objectius
1- Identificar què és el malbaratament alimentari, les seves causes i conseqüències. 2- Quantificar les restes d’aliments que es llencen al menjador escolar. 3- Diferenciar residus orgànics i aliments malbaratats. Promoure els hàbits de prevenció del malbaratament alimentari entre famílies i comunitat educativa.
Competències bàsiques
Metodològiques - Aprendre a aprendre
Competències bàsiques de primària
Àmbit aprendre a aprendre
Objectius de desenvolupament sostenible
Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats
Alertes
Anglès
Durada
Sessió 1 (1,5 hores, adaptable a 1 hora) + sessió 2 (1,5 hores).
Sessions
La sessió 1 es realitza en horari de matí o tarda (durada 1,5 hores però adaptable a 1 hora) i la sessió 2 es realitza en horari de tarda (durada 1,5 hores).
Tipus d'inscripció
Inscripcions externes
Via d'inscripció
www.residusvalles.cat/educacio-ambiental

Reserva de places


Registrar-se


Si ets un centre educatiu
registrat aquí

Si ets una entitat o servei organitzador
registrat aquí