Carregant Esdeveniments

Detalls

Inici:
9 setembre
Fi:
17 juny 2022
Activitat:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
,
Web:
View Esdeveniment Website

Recinte

Lloc:
Centre Educatiu
Direcció:
Terrassa, Barcelona Espanya

DESCRIPCIÓ


Activitat consistent en dos sessions:

Sessió 1: Taller inicial de caire teòric sobre què és el malbaratament alimentari, causes i conseqüències, accions de prevenció del malbaratament aliments a l’aula i a la llar. Aquesta sessió es realitza a l’aula i es pot realitzar en horari de matí o tarda (durada 1,5 hores adaptable a 1 hora).

Sessió 2: Taller pràctic que es realitza utilitzant les restes d’aliments recollides al menjador escolar i de l’esmorzar. Es pesaran, s’analitzaran els resultats i es plantejaran mesures per tal de reduir el malbaratament a l’escola i a casa. Aquesta sessió es realitza en horari de tarda, aproximadament una setmana després de la primera sessió. Requereix la recollida de les restes del menjador per part del centre el mateix dia de la sessió. (Durada 1,5 hores).

És necessari el treball autònom per part de l’alumnat i l’equip docent per aplicar les propostes que s’obtinguin al final de la sessió 2 per tal d’aconseguir els resultats de reducció de malbaratament al centre.

En cas que l’activitat es faci en format virtual, es realitzarà la sessió 1 de la mateixa manera i la sessió 2 l’haurà de realitzar el centre educatiu de forma autònoma. L’educador/a farà l’explicació de com fer la sessió 2 al finalitzar la sessió 1.

Es posarà a disposició del docent de referència una fitxa d’activitats complementàries per donar continuïtat a l’activitat de manera autònoma.

 

Materia de suport:

L’aula del centre educatiu ha de disposar de projector i pantalla gran.

En cas que es realitzi l’activitat en format virtual és necessari que a l’aula del grup participant disposi d’un ordinador amb connexió a internet, pantalla gran, altaveus, micròfon i càmera per facilitar la interacció de l’educador/a amb el grup a través de la pantalla.


Informació


Alumnat a qui s'adreça
Primària Cicle mitjà - Curs 3r, Primària Cicle mitjà- Curs 4t, Primària Cicle superior- Curs 5è, Primària Cicle superior- Curs 6è
Idioma
Català, Castellà
Material de suport
Mirar a la descripció de l'activitat
Objectius
1- Identificar què és el malbaratament alimentari, les seves causes i conseqüències. 2- Quantificar les restes d’aliments que es llencen al menjador escolar. 3- Diferenciar residus orgànics i aliments malbaratats. Promoure els hàbits de prevenció del malbaratament alimentari entre famílies i comunitat educativa.
Competències bàsiques
Conviure i habitar el món - Social i ciutadana
Competències bàsiques de primària
Àmbit coneixement del medi - Medi social i cultural
Objectius de desenvolupament sostenible
Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats, Producció i consum responsable
És accessible per a persones amb mobilitat reduïda?
SI
Durada
1,5 h
Sessions
Tipus d'inscripció
Inscripcions externes
Via d'inscripció
http://www.residusvalles.cat/educacio-ambiental-2/menjar-no-llencar-2/

Reserva de placesSi ets un centre educatiu
registrat aquí

Si ets una entitat o servei organitzador
registrat aquí