Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Holocaust: recordar per no repetir

Servei d’Educació


Detalls

Inici:
11 gener
Fi:
31 maig
Activitat:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
,

Recinte

Lloc:
Centre Educatiu
Direcció:
Terrassa, Barcelona Espanya

Organitzadors

Entitat:
Servei d’Educació
Entitat:
Programa de Memòria Democràtica

DESCRIPCIÓ


Treballar al voltant del record de familiars, amics i veïnat dels terrassencs i de les terrassenques deportades als camps d’extermini nazi. Seixanta-vuit persones deportades de les quals només vint-i-set van sobreviure. Es convida a l’alumnat a participar en les tasques de recerca i difusió dels fets històrics que van envoltar aquesta etapa, així com a ajudar a donar a conèixer aquestes persones amb la col·laboració i l’ajut de les famílies de les víctimes i persones properes, i també dels agents locals més implicats en el tema com el Centre d’Estudis Històrics de Terrassa o l’Amical de Mauthausen.

El programa vol també aprofundir en el coneixement del que va suposar per la història d’Europa de l’Holocaust, les seves conseqüències i la seva influència en la política i en la societat dels països europeus més afectats, però també en el desconeixement en el nostre propi país, de la deportació dels lluitadors i lluitadores republicans.

Finalment, es pretén també que l’alumnat participant, pugui conèixer cadascun dels grans col·lectius víctimes de l’Holocaust (el poble jueu, els represaliats polítics, el poble gitano, les persones amb malalties i discapacitats, les persones homosexuals o els perseguits religiosos).

Observacions:
El programa es desenvoluparà durant el primer semestre del curs i culminarà amb el coneixement in situ dels camps de concentració
En contactar amb els centres interessats en participar en el programa, caldrà fixar els espais d’interès en el treball i els aspectes tècnics (calendari, dedicació, etc.). També es copsarà l’interès del centre per participar en les visites als camps de concentració nazis així com el nombre de participants, període més indicats per fer-ho, accessibilitat dels camps i es farà una aproximació econòmica del seu cost.

Cost de l’activitat:  L’activitat a les aules no té cost. És a càrrec dels centres la producció de material específic per a l’aula i la visita als camps de concentració (Àustria, Alemanya o Polònia).

Concertar l’activitat amb entitat organitzadora (Veure via d’inscripció).


Informació


Alumnat a qui s'adreça
Batxillerat Curs 1r
Idioma
Català, Castellà
Material de suport
A determinar segons les necessitats
Objectius
1- Aportar coneixement suficient perquè l'alumnat pugui desenvolupar una visió crítica dels fets històrics i les causes que els van precedir, per evitar situacions de banalització o negacionisme. 2- Fomentar el reconeixement i record de les víctimes. 3- Aprofundir en el coneixement com a mètode de promoció dels valors democràtics i de respecte, i com a eina de prevenció i de lluita contra el silenci i la desmemòria.
Competències bàsiques
Conviure i habitar el món - Coneixement i interacció amb el món físic
Competències bàsiques de secundària
Àmbit social - Ciències socials: Geografia i història
Objectius de desenvolupament sostenible
Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats, Pau, justícia i institucions sòlides
És accessible per a persones amb mobilitat reduïda?
SI
Preu
No subvencionada
Alertes
Novetat
Durada
Concertar dia i hora amb entitat organitzadora (Veure via d'inscripció).
Sessions
Concertar dia i hora amb entitat organitzadora (Veure via d'inscripció).
Tipus d'inscripció
Inscripcions externes
Via d'inscripció
[email protected]

Reserva de placesSi ets un centre educatiu
registrat aquí

Si ets una entitat o servei organitzador
registrat aquí