Loading Activitats
  • This event has passed.

Detalls

Inici:
11 gener
Fi:
31 maig
Activitat:
Etiquetes:

Recinte

Lloc:
Centre Educatiu
Direcció:
Terrassa, Barcelona Espanya

DESCRIPCIÓ


L’activitat té una marcada orientació social, on es problematitza la situació de pobresa energètica que es pateix a moltes llars de Catalunya, i els impactes que això té sobre les persones a nivell de salut, social, emocional, etc. L’activitat comença amb la projecció d’un vídeo en que hi intervenen dos testimonis que pateixen pobresa energètica i no tenen accés a l’aigua i al sanejament garantit tal com reconeix el Dret Humà a l’Aigua.

També hi intervé l’Aliança contra la Pobresa Energètica i la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca tot presentant la llei 24/2015 i l’Agència de Salut Pública de Barcelona que aporten la problemàtica en qüestions de salut i el Col•legi Oficial de Treball Social de Catalunya que parla del seu dia a dia treballant a serveis socials. Una vegada visualitzat el vídeo, es dividirà l’alumnat en grups per abordar la problemàtica visualitzada mitjançant la participació en un joc de rol i una posada en comú al final.

Una part de l’alumnat assumirà casos reals de pobresa energètica, mentre que també hi haurà els rols d’empresa d’aigua privada, pública, serveis socials, ajuntament, comunitat de veïnes i moviments socials. En finalitzar l’activitat l’estudiantat estarà en condicions de conèixer què és la pobresa energètica i identificar quins impactes té sobre les persones a nivell social i econòmic, com fer-hi front i quines són les seves causes.

 


Informació


Alumnat a qui s'adreça
Secundària
Idioma
Català
Material de suport
Es comptarà amb una reproducció audiovisual de 19 minuts de durada i targetes amb descripció de casos per a cada actor del joc de rol.
Material a càrrec de
Professional que fa l'activitat
Objectius
1- Donar a conèixer la problemàtica de la pobresa energètica, conèixer els drets de la ciutadania en relació als serveis bàsics. 2- Fer un debat sobre aquest drets i com es concreta dins de Terrassa i veure els recursos que existeixen a la ciutat per afrontar aquest tema.
Competències bàsiques
Conviure i habitar el món - Coneixement i interacció amb el món físic
Competències bàsiques de secundària
Àmbit social - Ciències socials: Geografia i història
Objectius de desenvolupament sostenible
Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats
Alertes
Novetat
Durada
90'
Sessions
A concretar amb el centre.
Tipus d'inscripció
Inscripcions externes
Via d'inscripció
[email protected]

Reserva de placesSi ets un centre educatiu
registrat aquí

Si ets una entitat o servei organitzador
registrat aquí