Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Saps el què compres?

Servei de Medi Ambient


Detalls

Inici:
1 febrer
Fi:
18 juny
Activitat:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,
Web:
View Esdeveniment Website

Recinte

Lloc:
Centre Educatiu
Direcció:
Terrassa, Barcelona Espanya

DESCRIPCIÓ


Conferencia oral a càrrec de l’educador on es fa una introducció per explicar diferents conceptes sobre el consumisme, el comerç just, els residus que es generen, la procedència dels productes que comprem, l’impacte ecològic que tenen els diferents productes, consells per consumir responsablement, etc. Durant la part pràctica es planteja un joc on els alumnes comprovaran de primera ma si consumeixen d’una manera sostenible i aprendran a valorar aquells productes ecològic que generen un mínim impacte en el medi ambient en comparació amb altres productes que no tenen en compte el medi ambient. També es fabriquen un moneder reciclant i reutilitzant un envàs de plàstic. Aquesta part queda complementada amb dossier de treball on els alumnes treballen alguns dels conceptes apresos durant el taller.

MATERIAL DE SUPORT

  • MATERIAL DIDÀCTIC: consta de dos documents: un Dossier pel professor/a, el qual s’envia prèviament a la realització de l’activitat, amb els continguts del taller per tal que disposi de tota l’ informació necessària; un Dossier per l’alumne/a, el qual l’entitat porta el dia que es realitza l’activitat (un per cada nen/a), amb un recull d’exercicis, adequats al nivell educatiu dels alumnes, on es treballen alguns dels conceptes apresos durant el taller. Al finalitzar el taller s’entrega al professor/a un full de valoració de l’activitat.
  • MATERIAL PRÀCTIC: consta del joc Saps el que compres? i del material necessari per fabricar el moneder reutilitzat. Els alumnes han de portar un bric buit i net com a deixalla a reutilitzar. També portem una mostra d’elements ecològics i de comerç just i elements reutilitzats o elaborats amb diferents residus

Informació


Alumnat a qui s'adreça
Primària Cicle superior- Curs 5è, Primària Cicle superior- Curs 6è, Secundària 1r cicle - Curs 1r, Secundària 1r cicle - Curs 2n
Idioma
Català
Material de suport
Veure apartat Descripció. el material va a càrrec de l’entitat, serà l’educador/a qui el portarà. Els alumnes han de portar un bric de llet o suc per poder fer la manualitat de la part pràctica. El centre escolar ha de disposar de canó de projecció o pissarra digital.
Material a càrrec de
Professional que fa l'activitat
Objectius
1- Conèixer els conceptes de comerç i consum sostenible. Aprendre quines tipologies d’embalatges existeixen i quins són els més sostenibles a nivell mediambiental. 2- Conèixer els diferents materials amb els que s’elaboren les peces de roba i aprendre quins d’aquests materials són els més ecològics. 3- Prendre consciència i participar en aquelles actuacions que tinguin a veure amb el consum diari.
Competències bàsiques
Conviure i habitar el món - Coneixement i interacció amb el món físic
Competències bàsiques de primària
Àmbit aprendre a aprendre
Competències bàsiques de secundària
Àmbit cultura i valors - Cultura i valors ètics
Objectius de desenvolupament sostenible
Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats
Durada
1,5 h
Sessions
9-12:30 h i de 15-16:30 h
Tipus d'inscripció
Inscripcions externes
Via d'inscripció
https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=7783

Reserva de placesSi ets un centre educatiu
registrat aquí

Si ets una entitat o servei organitzador
registrat aquí