Loading Activitats
  • This event has passed.

Detalls

Inici:
11 gener
Fi:
31 maig
Activitat:
Event Tags:
,
Website:
View Event Website

Recinte

Lloc:
Centre Educatiu
Direcció:
Terrassa, Barcelona Espanya

DESCRIPCIÓ


ACTIVITAT NOMÉS DISPONIBLE EN FORMAT VIRTUAL

L’activitat s’adreça als alumnes que comencen aquest any a fer compostatge però que han realitzat la sessió 1 (Som els nous compostaires) i ja porten un temps realitzant les tasques de manteniment i seguiment del compostador. Aquesta sessió es planteja com una activitat de seguiment per comprovar in situ que el compostador del centre funciona correctament i reforçar els aspectes clau sobre el cicle de la matèria orgànica, el procés de compostatge i la importància de participar activament en la separació de residus, especialment, dels orgànics.

L’activitat es divideix en dos parts:

Primera part (45 min): el taller s’inicia visitant amb el grup classe el compostador. Es realitzaran les tasques de manteniment i seguiment del compostador i es valorarà el seu estat.

Segona part (45 min): es realitza a l’aula i a través d’un joc de grans dimensions, els alumnes dividits per grups hauran de superar proves i preguntes relacionades amb el cicle de la matèria orgànica, el procés de compostatge i la separació de residus domèstics. Aquesta dinàmica permet reforçar els aspectes clau treballats en la primera part i ampliar-ne els coneixements d’una manera divertida.

Imprescindible la presència de com a mínim un docent que col•labori durant la realització de l’activitat. El centre educatiu ha de disposar del compostador en funcionament.

Cal realitzar totes les sessions possibles en un mateix dia.


Informació


Alumnat a qui s'adreça
Primària Cicle mitjà - Curs 3r, Primària Cicle mitjà- Curs 4t, Primària Cicle superior- Curs 5è, Primària Cicle superior- Curs 6è
Idioma
Català, Castellà
Material de suport
Compostador del centre educatiu.
Material a càrrec de
Centre educatiu
Objectius
1- Preparar als alumnes perquè facin un bon ús del compostador, coneixent els principals aspectes físics i les condicions necessàries per fer un bon compost. 2- Conèixer el cicle de la matèria orgànica i el procés d’autocompostatge. 3- Saber valorar la importància de la correcta separació en origen i el benefici que s’obté del reciclatge de la matèria orgànica. Fomentar el treball en grup i la participació activa de l’alumnat.
Competències bàsiques
Conviure i habitar el món - Coneixement i interacció amb el món físic
Competències bàsiques de primària
Àmbit coneixement del medi - Medi social i cultural
Objectius de desenvolupament sostenible
Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats
Alertes
Novetat
Durada
1,5 h
Sessions
Durant l'horari lectiu.
Tipus d'inscripció
Inscripcions externes
Via d'inscripció
www.residusvalles.cat/educacio-ambiental

Reserva de places


Registrar-se


Si ets un centre educatiu
registrat aquí

Si ets una entitat o servei organitzador
registrat aquí