Carregant Esdeveniments

Detalls

Inici:
9 setembre
Fi:
17 juny 2022
Activitat:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
,
Web:
View Esdeveniment Website

Recinte

Lloc:
Centre Educatiu
Direcció:
Terrassa, Barcelona Espanya

DESCRIPCIÓ


Durant la sessió es dóna a conèixer el cicle de la matèria orgànica i el procés d’autocompostatge. A més, aprendran a nivell teòric i pràctic com fer un bon manteniment i seguiment del compostador per obtenir un adob de qualitat.

L’activitat es divideix en dos parts:

Primera part (50 min): sessió a l’aula en la què les explicacions de l’educador/a ambiental es combinen amb diferents dinàmiques participatives que tenen per objectiu conèixer el procés de compostatge, els paràmetres físics que el regulen i quins passos s’han de seguir per fer un bon manteniment del compostador.

Segona part (30 min): part pràctica en la que s’avalua l’estat del compostador del centre i es realitza una dinàmica per posar en pràctica els continguts treballats en la primera part. Els alumnes aprendran in situ com realitzar les tasques de manteniment i seguiment del compostador.

Es posarà a disposició del docent de referència una fitxa d’activitats complementàries per donar continuïtat a l’activitat de manera autònoma.

En cas que es realitzi l’activitat en format virtual, la primera part es desenvoluparà de la mateixa manera. La segona part, per conèixer l’estat del compostador del centre, serà necessària visualitzar en directe o amb imatges (fotos o vídeos) que els participants hauran de mostrar a l’educador/a perquè el pugui valorar i aconsellar.

Material de suport:

L’aula del centre educatiu ha de disposar de projector i pantalla gran.

En cas que es realitzi l’activitat en format virtual és necessari que a l’aula del grup participant disposi d’un ordinador amb connexió a internet, pantalla gran, altaveus, micròfon i càmera per facilitar la interacció de l’educador/a amb el grup a través de la pantalla.

 


Informació


Alumnat a qui s'adreça
Primària Cicle mitjà - Curs 3r, Primària Cicle mitjà- Curs 4t, Primària Cicle superior- Curs 5è, Primària Cicle superior- Curs 6è
Idioma
Català, Castellà
Material de suport
Mirar a la descripció de l'activitat
Material a càrrec de
Centre educatiu
Objectius
1- Capacitar a l’alumnat perquè facin un bon ús del compostador, coneixent els principals aspectes físics i les condicions necessàries per fer un bon compost. 2- Conèixer el cicle de la matèria orgànica i el procés d’autocompostatge.3- Saber valorar la importància de la correcta separació en origen i el benefici que s’obté del reciclatge de la matèria orgànica. Fomentar el treball en grup i la participació activa de l’alumnat.
Competències bàsiques
Conviure i habitar el món - Social i ciutadana
Competències bàsiques de primària
Àmbit coneixement del medi - Medi social i cultural
Objectius de desenvolupament sostenible
Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats, Ciutats i comunitats sostenibles, Acció pel clima
És accessible per a persones amb mobilitat reduïda?
SI
Durada
1,5 h
Sessions
Durant l'horari lectiu.
Tipus d'inscripció
Inscripcions externes
Via d'inscripció
http://www.residusvalles.cat/educacio-ambiental-2/pagina-som-els-nous-composaires/

Reserva de placesSi ets un centre educatiu
registrat aquí

Si ets una entitat o servei organitzador
registrat aquí