Loading Activitats
  • This event has passed.

Detalls

Inici:
11 gener
Fi:
31 maig
Activitat:
Event Tags:
,
Website:
View Event Website

Recinte

Lloc:
Centre Educatiu
Direcció:
Terrassa, Barcelona Espanya

DESCRIPCIÓ


L’exposició està organitzada en 5 espais diferenciats de manera que realitzarà un recorregut des de l’origen dels plàstics sintètics i el seu ús, passant pels impactes ambientals associats i finalitzant amb les alternatives i noves normatives comunitàries. L’alumnat aprendrà la importància de limitar l’ús d’aquests productes i fer un bon ús d’aquells que no puguin ser substituïts per altres materials o per productes reutilitzables.

L’alumnat s’organitzarà en 5 grups de treball. En cada espai hauran de respondre un petit test per tal de fomentar l’interès dels alumnes i l’assimilació dels conceptes exposats.

L’exposició inclou unes ulleres de realitat virtual, l’alumnat farà una visita al Centre de Tractament dels Residus del Vallès Occidental en 360 graus per descobrir què passa quan no separem correctament els residus que generem a casa o a l’escola.

Els darrers 5-10 minuts es fa un petit tancament participatiu a mode de conclusió sobre els aspectes treballats durant l’activitat.

L’exposició es muntarà en un espai fix del centre educatiu, per la qual cosa es recomana programar els diferents grups classe el mateix dia, en horaris consecutius.

Durada: 1 hora per grup participant. Cal comptar 1 hora prèvia de muntatge i 1 hora posterior de desmuntatge. Imprescindible la presència de com a mínim un docent que col•labori durant la realització de l’activitat. Cal realitzar totes les sessions en un mateix dia o bé en 2 dies consecutius. 


Informació


Alumnat a qui s'adreça
Primària Cicle mitjà - Curs 3r, Primària Cicle mitjà- Curs 4t, Primària Cicle superior- Curs 5è, Primària Cicle superior- Curs 6è
Idioma
Català, Castellà
Material a càrrec de
Professional que fa l'activitat
Objectius
1- Sensibilitzar l’alumnat de les conseqüències ambientals vinculades a un ús excessiu i poc responsable dels productes de plàstic d’un sol ús. 2- Sensibilitzar de la importància de la separació en origen i les conseqüències de no fer-ho. 3- Visitar el Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental en realitat virtual. Preparar als alumnes perquè facin un bon ús del compostador, coneixent els principals aspectes físics i les condicions necessàries per fer un bon compost.
Competències bàsiques
Conviure i habitar el món - Coneixement i interacció amb el món físic
Competències bàsiques de primària
Àmbit coneixement del medi - Medi social i cultural
Objectius de desenvolupament sostenible
Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats
Durada
1 h
Sessions
Horari lectiu.
Tipus d'inscripció
Inscripcions externes
Via d'inscripció
www.residusvalles.cat/educacio-ambiental

Reserva de places


Registrar-se


Si ets un centre educatiu
registrat aquí

Si ets una entitat o servei organitzador
registrat aquí