Carregant Esdeveniments

Coneix el CTR-Vallès. Què en fem dels residus al Vallès Occidental?

Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental


Detalls

Inici:
9 setembre
Fi:
17 juny 2022
Activitat:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
Web:
View Esdeveniment Website

Recinte

Lloc:
Centre de tractament de residus del Vallès Occidental
Direcció:
Ctra. de Terrassa a Manresa C-58, km 28,2
Vacarisses, Barcelona 08233 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
931130234
Web:
View Recinte Website

DESCRIPCIÓ


DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT PRESENCIAL:

La visita es divideix en tres activitats que volen donar a conèixer quin és el procés que viuen els residus després de la seva recollida, constant-lo a través de la visita a les instal·lacions del Centre de Tractament de Residus i d’un taller pràctic de reutilització de residus.

-Una primera explicació dinàmica del destí de cada residu que generem i així aclarir conceptes. Aquesta part es fa amb el grup sencer i després es divideix per a les següents activitats.

-Visita per les instal·lacions del Centre de Tractament de Residus (CTR-Vallès) a través d’una passarel·la aïllada i protegida.

-Taller de reutilització de residus que els alumnes porten de casa.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT VIRTUAL:

L’activitat s’inicia amb una breu presentació teòrica per part de l’educador/a sobre separació de residus. On van els residus més habituals que fem a la llar i a l’escola? Es resoldran els dubtes que puguin sorgir i es debatrà sobre la importància de reduir i reutilitzar els residus.

A continuació es realitzarà una dinàmica cooperativa per seleccionar els residus que van a cada contenidor o fracció en el cas dels municipis amb recollida porta a porta.

Després es visionarà el vídeo de 360º per conèixer el Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental. L’alumnat podrà veure imatges reals dels residus, la maquinària i el funcionament de la planta.

Al finalitzar l’activitat es mostraran unes manualitats elaborades amb residus reutilitzats i s’enviarà a l’equip docent una fitxa amb les instruccions per fer la manualitat com a activitat complementària.

Es posarà a disposició del docent de referència una fitxa d’activitats complementàries per donar continuïtat a l’activitat de manera autònoma.

Material de suport: En cas que es realitzi en format presencial, l’alumnat ha de portar el material per al taller de reutilització que se li indicarà al docent al formalitzar la reserva.

En cas que l’activitat es realitzi en format virtual és necessari que a l’aula del grup participant disposi d’un ordinador amb connexió a internet, pantalla gran, altaveus, micròfon i càmera per facilitar la interacció de l’educador/a amb el grup a través de la pantalla.


Informació


Alumnat a qui s'adreça
Primària Cicle superior- Curs 5è, Primària Cicle superior- Curs 6è
Idioma
Català, Castellà
Material de suport
Veure apartat Descripció.
Material a càrrec de
Professional que fa l'activitat
Objectius
1- Donar a conèixer quin és el procés que viuen els residus després de la seva recollida. 2- Sensibilitzar sobre la importància de la reducció i la correcta separació a les llars. 3- Comprendre quin és el destí i el tractament de cada tipus de residu. Conèixer les instal·lacions de tractament de residus de la comarca.
Competències bàsiques
Conviure i habitar el món - Social i ciutadana
Competències bàsiques de primària
Àmbit coneixement del medi - Medi social i cultural
Objectius de desenvolupament sostenible
Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Reducció de les desigualtats, Ciutats i comunitats sostenibles, Producció i consum responsable, Acció pel clima
És accessible per a persones amb mobilitat reduïda?
SI
Alertes
Requereix inscripció del professorat
Durada
1,5 h
Sessions
Tipus d'inscripció
Inscripcions externes
Via d'inscripció
http://www.residusvalles.cat/que-en-fem-dels-residus-al-valles-occidental/

Reserva de placesSi ets un centre educatiu
registrat aquí

Si ets una entitat o servei organitzador
registrat aquí